Sunday, December 5, 2010

150 metrekare salonlu malikane

Alkent 2000'in üçüncü bölümüne yapılacak Göl Malikaneleri 63 villadan oluşuyor. 5 dönümlük bahçe içinde müstakil yüzme havuzlu olan villaların büyüklükleri 1200 metrekareye ulaşıyor

Büyük tip villalarda 8 yatak odası, 150 metrekarelik salon, aynı çatı altında ayrı bir ev gibi tasarlanan misafir suiti, sinema odası, dört araçlık kapalı otopark yer alıyor. Villaların fiyatları 750 bin dolar ile 1 milyon 790 bin dolar arasında değişiyor
Büyükçekmece gölü kıyısında yer alan Alkent 2000'in üçüncü bölümünü oluşturacak 'Göl Malikaneleri'nin satışı başladı. Alkent 2000'in Büyükçekmece gölüne doğru uzanmasını sağlayacak 63 villa, göl manzarasının yanı sıra içinde yüzme havuz bulunan 5 bin metrekareye varan bahçelere de sahip olacak. Villaların 1200 metrekareye ulaşan büyüklükleri de malikane adının hakkını veriyor. Villaların fiyatları 750 bin dolar ile 1 milyon 790 bin dolar arasında değişiyor.
Alarko Arazi Geliştirme Grubu Koordinatör Yardımcısı Kadir Eke, villaları peşin satacaklarını, ancak dört banka ile anlaştıklarını, buna göre bankalara bedelin yüzde 25'inin peşin, kalanın da 240 aya varan vadede ödenebileceğini anlatıyor.

Sinema odası da var

24 ayda bitirilip teslim edilecek Göl Malikaneleri'nin Tapma, Magnifico, Laguna, Adella, Dalia, Grandezza ve Palazzio adını taşıyan yedi farklı tipte olacağını belirten Eke şunları söylüyor:

"Emsallerini ancak Florida'da görebileceğiniz Palazzio, Grandezza ve Dalia tiplerinde 150 metrekareye varan salon, sekiz yatak odası, çalışma odası, oturma odası, sinema odası, ek salon, yatak odası ve mutfaktan oluşan misafir suiti, ayrıca yardımcı odası ile dört araçlık kapalı otopark mevcut."

Cennetten geçen yol

Göl Malikaneleri'nin mimari ve peyzaj projelerinin Floridalı usta mimarlara hazırlatıldığını kaydeden Kadir Eke, şu bilgileri veriyor:

"Alkent 2000'in girişinde yer alan hurma ve palmiyelerle donatılmış egzotik peyzaj, fıskiyeli havuzlar, aslan heykelleri ve şelaleler Göl Malikaneleri'nin de girişinde gelenleri karşılayacak. Üçüncü fazda yaşayacak olanlar mutlaka bu cennetin ortasından geçerek malikanelerine gidecek."

Alkent 2000'in üçüncü fazında yeni bir uygulamaya da başladıklarını anlatan Kadir Eke, "Göl Malikaneleri, dekorasyona hazır. Yani evin dış görünüşünü beğenip aldıysanız, iç mekanlarda tamamen özgürsünüz. Kendi yaşam tarzınızı yansıtacak yerleşim planı yapabiliyorsunuz" diyor.

Projenin bir diğer özelliğinin de merkezi jeneratör sistemi olduğunu ve böylece elektrik kesintilerinin hiç hissedilmeyeceğini belirten Eke, projenin yapımına ilişkin de şu bilgileri veriyor:

"Projemizde yer alan villalarımızın tümü radye general temel üzerine betonarme karkas olarak inşa edilecek. Villa betonarmeleri ileri kalıp teknolojileriyle brütbeton olarak yapılacak. Kullanılacak betonun 1 santimetrekaresi 300 kilogram yük taşıma kapasitesinde olacak. Yapılarımızda su-ısı yalıtımı için gerekli önlemler alınacak ve yapılar dış etkenlere karşı korunacak."

İşadamlarına hitap edecek

Kadir Eke, en üst gelir grubundaki işadamlarına yönelik tasarladıkları malikanelerin ortasında rekreasyon tesislerinin olacağını kaydediyor. Alkent 2000'in çevresinde anaokulundan üniversiteye kadar çok sayıda okulun, alışveriş merkezinden, sağlık merkezine kadar tüm ihtiyaçlara yanıt verecek tesislerin bulunduğunu hatırlatan Eke, şöyle konuşuyor:

"Alkent 2000'in içinde de Türkiye?nin ilk doğa sporları kulübü Wattabe bulunuyor. Burası, dünyada gerek kişisel, gerekse kurumsal olarak yaşam kalitesini artırmanın önde gelen unsurlarından biri olan doğa sporları kavramının Türkiye'deki ilk kurumsal merkezi. Bu merkezde keyifle ATV, 4x4 experience, sea kayak, kano, katamaran, yelkenli, sörf, mountain bike, paintball faaliyetleri bulunuyor. Bir de doğayla iç içe restoran yer alıyor."

0 comments:

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP